Friday, June 15, 2018

Side notes

Alig egy hete vagyok úton, ebből is csak pár napot töltöttem nomád körülmények között, de pár dolgot már most megállapítanék:
1. Ha trópusi országban, low budget-en utazol, mondj le a tisztaság-érzetről (vagy nem akarsz vagy nem tudsz minden nap fürdeni, de ha mégis, 1 perc múlva ugyanúgy ragad a tested). Borotválkozás? Luxus. Itt mindenki féljetiben nyomja. Körülményes, nem szeret senki szarakodni vele túl sűrűn. Szerencsére gyantáztatni a turistabarát helyeken tudsz.
2. SOSE ragaszd le/kösd be a nyílt sebet, főleg ne tengerparton. MINDEN bele fog ragadni. Persze ha nincs más mit tenni, muszáj, akkor sztem húzz rá zacskót is, mert minden egyéb esetben a homok simán bekúszik a kötés alá.
3. Ahogy már mondtam, sosem leszel egyedül. Cebun a hostelben találkoztam egy csajszival, ugyanúgy Boholra jött, ugyanoda foglaltam szállást, mert ő ajánlotta. A hostel vendégek, a staff... Nyilván van hogy egyedül maradsz pár órára, de nem kell egyedül programokat szervezned, nem fogsz egyedül aludni se :D
I barely started to travel, only 1 week 'on the road', but I already can make some assumptions:
1: Give up the feeling of being clean if you are traveling low budget in a SouthEastAsian country... Either you can not or do not want to take a shower every day, but even if you can, your skin will become sticky from the damp in one minute. Shaving? Luxury. Everyone is like a yeti. Shaving is difficult, you won't want to take your time with it too often. Luckily, you can find beauty salons for waxing. 
2: NEVER ever put a bandage on a small wound (especially at the seashore) because it'll never heal. Everything get stuck in it. If you HAVE TO, you should put a plastic bag on ot, otherwise the sand and the seawater will get under the bandage. 
3: As I already wrote it, you'll never be alone. Ever. I found a mate in Cebu, at the hostel, went together to Bohol, stayed at the same hostel there as well. Other travelers, hostel staffs.... You'll never have to organize programs alone, just for yourself. And you'll never ever going to sleep alone... :D

És ahogy Dubaiból, most innen Boholról sem akarok elmenni :)
Koreától kicsit félek, nem annyira nyitottak az emberek mint DK-Ázsiában...

A szállás: Alona Hammocks
A fő ok amiért maradnék. Zuhanyozni épphogy lehet, a wc-n sose vagy egyedül, de rántottát meg palacsintát sütnek a fiúk reggelire, ebédre meg olyan currys csirkét hogy étteremben nem ettem még ilyen finomat (s az ebéd nincs is benne az árban, de aki itt van, azt megkínálják a sajátjukból). Imádom, bár sokáig lehet nem bírnám, de még egy pár napig/hétig biztosan.

Hostel: Alona Hammocks. Bungalow, homemade pancake and omelet for breakfast, big hearts, awesome hospitality, lovely people <3






No comments:

Post a Comment